Ajankohtaista Tulosta Sähköposti

OH-XAU:n ja OH-CVZ:n käyttösäännöt


Ennen kuin otat käyttöösi OH-XAU:n tai OH-CVZ:n, lue alla olevat ohjeet! Ohjeiden vastainen koneen käyttöönotto on kielletty!

1. OH-XAU:lla ja OH-CVZ:lla lentävien on oltava LK Karelian jäseniä. Jäseneksi haluavan on lähetettävä jäsenhakemus (löytyy tästä) kerhon rahastonhoitajalle tai koneen isännälle. Jäsenet hyväksyy hakemuksesta yhdistyksen hallitus, yksimielisellä päätöksellä. Käyttäjäjäsenen liittymismaksu on tällä hetkellä 150€ ja vuotuinen jäsenmaksu 30€. Tutustu LK Karelian sääntöihin tästä tästä linkistä.

Lentäminen koneellamme ilman, että olet jäsenemme, on siis kiellettyä!

2. Ennen lentokauden ensimmäistä lentosi OH-XAU :lla tai OH-CVZ :lla sinun on lennettävä Lk Karelian lentokerhon hallituksen jäsenen (luettelo sivun alareunassa) kanssa. ”Tarkastuslennolla” käydään läpi radioiden ja muiden laitteiden käyttö sekä nousu ja laskeutuminen.

3. Koneita on käytettävä varoen ja huolellisesti. Koneet on pidettävä siistinä. On ehdottomasti ilmoitettava koneen isännälle tai jollekin Lentokerho Karelian hallituksen jäsenelle havaituista vioista tai jos koneella on tehty kova lasku tms.

4. Kone varataan netistä Isuikin sivuilta. Varaus on tehtävä nettiin, vaikka kone olisi sillä hetkellä vapaana kentällä.

5. Käyttövarausten prioriteetti:

a. Palo- ja SAR-lennot ohittavat muut varaukset, jos kone on Joensuussa.

b. Lk Karelian varsinaisten jäsenten matkalennot ohittavat käyttäjäjäsenten lennot.

c. Paikallislennot ovat samanarvoisia Lk Karelian kaikkien jäsenten kesken.

d. Jos käyttäjäjäsenet vievät koneen yön yli pois Joensuusta, on asiasta sovittava jonkun alla mainitun Lk Karelian hallituksen jäsenen tai koneen isännän kanssa.

e. Koneen EFJO:sta vienyt on vastuussa koneen palauttamisesta takaisin kotikentälle varausajan puitteissa tai niin pian kuin mahdollista. Ongelmien ilmetessä on kerhon hallitusta informoitava viipymättä.

6. Käyttökorvaus on tällä hetkellä OH-XAU : 2,00 €/minuutti ja OH-CVZ : 2,60 €/minuutti. Minimiveloitus lentoa kohden on 30 minuutin maksu. Maksamattomat erääntyneet laskut johtavat aina lentokieltoon. Toistuva piittaamattomuus eräpäivästä voi johtaa erottamiseen yhdistyksestä!

7. Vahinkotapauksessa vakuutuksen omavastuu jää lentäjän maksettavaksi, jos vahinko on aiheutettu huolimattomuudella, määräysten rikkomisella tai muulla vastaavalla tavalla. Teknisen vian aiheuttama vaurio jää Lentokerho Karelian vahingoksi. OH-XAU :n vakuutuksen asettama minimituntivaatimus on 200 lentotuntia!

8. Koneet on tankattava aina, kun mahdollista autobensiinillä omasta säiliöstämme. Tankkaukseen tarvitaan kaksi henkilöä. Lue erilliset tankkausohjeet nettisivuiltamme.

Lentokerho Karelian yhteystiedot:
Seppo Huttunen, puheenjohtaja, p. 040-5792640, Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen
Kyösti Hyttinen, koneiden isäntä, puh 0505670095, Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen
Jyri Piironen, rahastonhoitaja, p. 040-8257920, Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen