Purjelento Tulosta Sähköposti

Purjelento on ympäristöystävällistä lentämistä aurinkoenergian voimalla. Purjekone hinataan taivaalle moottorikoneella ja siitä jatketaan yhä korkeammalle nousevien ilmavirtausten, eli termiikkien, avulla.

Lento voi kestää useita tunteja ja matkaa kertyä satoja kilometrejä. Pisimmät Itä-Suomessa lennetyt keikat ovat kestäneet yli kymmenen tuntia, yli viidensadan kilometrin matkalentoja on lennetty lukuisia ja suurimmat saavutetut korkeudet lähentelevät 8 000 metriä.

Kilpailut ovat purjelennon korkeakoulu ja Suomalaiset ovat menestyneet myös kansainvälisillä kilpakentillä aina Maailmanmestaruuksiin saakka. Myös Itä-Suomalaisia on nähty kansainvälisissä arvokilpailuissa ja mm. Joensuun Ilmailukerhon Nikke Luukkanen kuuluu nuorten maajoukkueen valmennusrinkiin.

Tyypillinen purjelentäjä on 15 - 70 vuotias, elämyksistä, tekniikasta, luonnosta, hyvästä seurasta ja itsensä kehittämisestä kiinnostunut henkilö.

Lupakirjakurssiin kuuluu n. 55 tuntia teoriaa ja 50 lentoa joista kertyy vähintään 10 lentotuntia. Lennoista vähintään 30 lennetään opettajan kanssa kaksipaikkaisella koulukoneella. Purjelentäjän terveysvaatimukset ovat suunnilleen samat kuin autoilijankin.